20% RABATT just nu!

Nu behövs empatiska hundinstruktörer som använder evidensbaserade metoder mer än någonsin! Se gärna tidigare elevers utlåtande längre ner på sidan.

Vill du bli en hundinstruktör som sätter stort värde på hur hunden upplever träningen och som tränar belöningsbaserat? Då är du välkommen! Skriv ett mail och berätta om dig själv till elinor@hundtjansten.se

Vill du bli hundinstruktör och hålla egna kurser för hundägare där fokus är på individen, glädjen och tryggheten? Där vi ser hunden som en tänkande, kännande familjemedlem?

Vad sägs om utbildningen?

Alfred

Har gått instruktörsutbildningen med Ellinor som instruktör/utbildare. Det är få inom hundvärlden som är så pass engagerade i sina elever, få som är så humana och få som är så pass prestigelösa som Ellinor är.
Riktigt bra 👏👏

Sara Persson

Om ni funderar på att utbilda er till hundinstruktörer så har ni hittat rätt!

Så otroligt pedagogisk, empatisk och lyhörd. Superfin stöttning under hela utbildningstiden, så tacksam att jag hittade just Elinors utbildning 👌

Kajsa Hasselström Schmidt

Jag kan inte uttrycka hur tacksam och glad jag är över att ha gått hundtränarutbildningen hos Elinor på Hundtjänsten. Denna utbildning har verkligen förändrat mitt liv och min syn på hundträning. 🐾

Elinor som är så kunnig och delar generöst med sig av sina djupa insikter och erfarenheter. Kursinnehållet var välstrukturerat och täckte allt från grundläggande lydnad till avancerade träningsmetoder. Varje lektion var en ögonöppnare och fylld med aha-upplevelser. 📚✨

Om du funderar på att utbilda dig till hundtränare kan jag varmt rekommendera Hundtjänsten Sverige.

Markus Tenglund

Otroligt pedagogisk och empatisk människa. Rekommenderar alla som går i tankarna att utbilda sig inom hund att gå hennes hundinstruktörsutbildning, här får du alla redskap du behöver och kommer trivas varje sekund!

Markus Tenglund

Ulrika Ekengren

Har gått instruktörsutbildningen och är precis färdig. Elinor är oerhört kunnig och väldigt proffsig både som instruktörslärare och instruktör på sina kurser för hundägare. Kan varmt rekommendera Hundtjänsten och Elinor. Ni kommer garanterat bli supernöjda oavsett om ni funderar på att bli instruktörer eller lugna och trygga hundägare.

Julia Ahlman

Har precis gått klart utbildningen hundinstruktör, och rekommenderar starkt att gå den utbildningen, jag fick lära mej så mycket. Elinor är en mycket lättsam och kunnig person

Caroline Nordström

Denna utbildning är precis vad som behövs just nu då många av de gamla tankesätten kring hundägandet tyvärr lever kvar. Det är viktigt att fortsätta sprida kunskapen om det positiva inlärningssätten. Kursen ger dig allt du behöver för att kunna hjälpa dina elever, att med positiva metoder lära in vardagslydnad, hantering, skötsel och förståelse på ett mycket pedagogiskt sätt. Elinor är en fantastisk lärare och besitter en mycket stor kompetens rörande hundars beteende. Hjälpen är aldrig långt borta och man får jättebra support när/om man kört fast. Jag kan bara varmt rekommendera denna utbildning!!

Katja Penzada f.d. Pennanen

Har gått många kurser för Elinor på Hundtjänsten under flera års tid, valpkurser, fortsättningskurser, lydnadskurs och har också gått hundinstruktörsutbildning för egen del. Alla kurser och utbildningar har varit riktigt riktigt bra, Elinor ser alltid till alla individers olika behov och gör det lätt för oss alla (både fyrbenta och tvåbenta) att utvecklas genom moderna positiva inlärningsmetoder som gör kurserna riktigt roliga och mycket givande för både hund och ägare.

Catarina Riber

Jättegivande kurs med öppet i tak (gick hundinstruktörs utbildningen). Roliga diskussioner med övriga och kul att få reflektera högt och lågt om olika träningsmetoder, beteenden etc.

Maria Nyberg

Jag har både gått hundkurser och hundinstruktörsutbildningen och jag är supernöjd.
Elinors sätt att arbeta med hundar och ägare är verkligen rätt sätt till en framgångsrik och sund relation mellan hund och människa.
Jag ville också lära mig det här och jag valde att gå instruktörsutbildningen. När jag nu själv har kurs ser jag att det funkar, och hund och ägare lär tillsammans på ett helt fantastiskt sätt. Lyckan att se en stolt ägare och en lycklig hund är det bästa som finns.
Tack Elinor för allt jag lärt mig av dig!

Maria Gustafsson

Kan varmt rekommendera hundinstruktörutbildningen. Har lärt mig så mycket tack vare Elinor som har många års erfarenhet av att utbilda både hundägare och nya instruktörer.

Camilla Karlsson

Jag började med att köpa valpkursen online för att se hur den var, innan jag bestämde mig för att välja just Hundtjänsten för att utbilda mig till Hundinstruktör. Väldigt bra kurs och utbildningen var också himla bra. Rekommenderas starkt!

 • Yrkesutbilding för hund är en djungel. Hur ska man välja rätt? Jag vågar lova att denna utbildning kommer att ge dig massor med den kunskap som krävs för att bli en av de bästa hundtränarna.  Just ”bästa” är såklart baserat på individuellt tyckande. Vill du träna hundar som egna individer, med eget känsloliv och fokus på hundens bästa – då har du hamnat rätt! En hundinstruktör har i mitt tycke en stor ansvarsroll att hunden mår bra och utifrån det utbilda ägarna i det de behöver kunna för att få en väl fungerande hund, utifrån ett holistiskt perspektiv.
 • Elinor startade 1999 som hundinstruktör (på rasklubb och brukshundsklubbar) och har bedrivit eget företag under namnet Hundtjänsten sedan 2006. Jag lovar er att det ni kommer att få lära er på denna yrkesutbildning är det som verkligen är värt att veta ute i det verkliga livet som hundinstruktör! Det är kvalité och inte kvantitet på antalet studietimmar som gör er till en bra instruktör. Det man absolut lär sig allra mest av är praktisk erfarenhet, eftersom man inte kan läsa sig till allt.
 • Förutom hundkunskapen och erfarenheten av att hålla hundkurser i över 20 år, så har Elinor även en bakgrund som språklärare. Pedagogiken som krävs för att nå fram till hundägare och skapa trygga, givande och inspirerande lektioner är en stor del av denna utbildning. Den pedagogiska utbildningen har Elinor fått från Umeå Universitet, Absolute Dogs och The School of Canine Science, samt alla kursdeltagare genom åren.
 • Hundinstruktörsutbildningen innehåller 4-5 träffar, resten är egna studier som man gör hemifrån och skickar in. Denna yrkesutbildning om hund passar dig som vill studera i din egen takt. Det är meningen att man ska kunna jobba heltid och samtidigt kunna genomföra utbildningen vid sidan av sitt arbete. Förutom kunskap om hundar får du även lära dig en hel del om den du ska utbilda – människan. Detta och mycket mera ingår i kursen:
 • Etologi & Kynologi (raskunskap, hundens språk och beteende m.m.)
 • Psykologi
 • Pedagogik
 • Metodik (kursplanering m.m.)
 • Didaktik
 • Praktisk träning med hundar
 • Coachning

För att bli en bra hundinstruktör så krävs det erfarenhet och praktiskt arbete, men alla börjar vi någonstans! Man blir aldrig någonsin fullärd i ämnet hund, men jag kommer att göra mitt allra bästa för att ni som går utbildningen är väl redo för verkligheten som hundinstruktör när ni fullföljt utbildningen.

Mitt mål med denna utbildning är att medverka till ökad förståelse mellan hundägare och deras hundar, för att på så sätt få flera hundar och hundägare att må bättre. Det ska vara roligt att ha hund!

Hundtjänsten tillhandahåller schema, kursinnehåll, studieförslag – men det är du som bestämmer takten under ett år. Kursen består av våra fysiska träffar som även kan läggas online, tre st utskick med uppgifter som mailas till er och praktiska övningar med projekthundar. De skickas ut vartefter den föregående delen blivit godkänd (förutom den första uppgiften som kommer när din betalning kommit in). Utbildningen avslutas med ett teoretiskt prov som du får göra hemma i lugn och ro.

Praktik
Om du bor i Stockholm är du hjärtligt välkommen att gå praktik hos mig. Om du bor någon annan stans får du själv ordna praktikplats hos någon hundinstruktör som tränar belöningsbaserat.

Plats: Stockholm, Tullinge.

Datum för träffar med teori för HT 2024: 1 september, 29 september, 27 oktober och 24 november. Samtliga dagar kl. 13.00-16.00. Reservdatum 15 december ifall vi behöver mera tid eller om jag råkar bli sjuk. Första träffen blir fysisk, resten online.  Plats kvar!

_____________________________________________________________________________________________________

Vill du säkra en plats till nästa utbildning; maila elinor@hundtjansten.se

Utbildningslängd
Under ett år får du coachning och har den tiden på dig att slutföra alla uppgifter. Du kan bli klar på kortare tid, du bestämmer själv. Du kan börja så snart du anmäler dig till utbildningen med litteraturen.

Intyg & diplom
Efter avslutad och godkänd utbildning erhåller du ett intyg/ett diplom, som visar att du genomfört din utbildning hos Hundtjänsten. Du blir s.k. certifierad hundinstruktör och behörig att genomföra valpkurser, unghundskurser, allmänlydnads- och vardagslydnadskurser. Du blir även behörig att genomföra s.k. temakurser såsom inkallningskurser, koppelkurser och aktiveringskurser.

Investering 20 000 kr – delbetalning via KLARNA om så önskas, då är priset 21 000 kr p.g.a. KLARNAs avgifter.  Länk till KLARNA finns längst ned på sidan, men innan du klickar där – skriv ett mail och berätta om dig själv till elinor@hundtjansten.se När du har fått svar om att du har antagits till utbildningen går du vidare till KLARNAs länk.

Administrationsavgifter, intyg och diplom ingår, samt moms.

All kurslitteratur är på svenska och kan lånas på bibliotek eller köpas i bokhandel.

Frågor? Se vanliga frågor längst ner på sidan! Hör av dig om din fråga inte finns med där!

 • Vill du förmedla att det är roligt att träna hund och vill du själv hålla kurser där fokus ligger på tryggheten vid all typ all inlärning (för både ägaren och hunden)?  Jag har själv gått kurser där man känt sig illa till mods och varit rädd för att göra fel. Detta klimat gynnar varken hund eller ägare, så det är väldigt viktigt för mig att du som söker har samma inställning. Det ska vara högt till tak och kursdeltagaren ska inte behöva vara rädd för att ställa ”dumma frågor”.
 • Framgång i hundträning nås inte enbart av en enda metod, utan som hundtränare måste du kunna vara flexibel och ha den kunskap som krävs för det. Allt är inte svart eller vitt, utan man får anpassa sig efter individen. Att säga att det är fel på hunden om han/hon inte klarar en övning är otänkbart här! Då är det vi som får tänka ut ett annat sätt att agera för att nå önskat resultat.
 • Kvalitet före kvantitet är väldigt viktigt här. Har du för många deltagare på en kurs, hinner du inte se alla individer och vad de behöver hjälp med. Som mål har vi att hundägaren får en bra relation med sin hund som håller livet ut och för att kunna ge individuella råd krävs få deltagare/kurs.
 • Man kan inte läsa sig till allt i ämnet hund, det allra mesta lär man sig genom praktisk erfarenhet. Praktisk träning ingår som en del i kursen och har du erfarenhet av olika typer av hundar innan utbildningen är det en stor fördel.

Hundtjänsten tar in elever nu för HT 2024! Maila elinor@hundtjansten.se och berätta om dig själv!

Mycket varmt välkomna med er anmälan!

OBS! Om du inte får någon bekräftelse på din anmälan via mail, kika först i din skräpkorg eftersom mailet kan ha hamnat där! Hittar du inget mail så kontakta mig på tel: 0709570660! Vänligen lägg till elinor@hundtjansten.se i din adressbok för att säkerställa att du får e-post från Hundtjänsten!

 

Lärare/handledare är Elinor Lindmark – Hundtjänsten Sverige. Alla fysiska träffar sker i Stockholmsområdet.

Vanliga frågor:
Måste jag hålla kurser direkt efter utbildningen?
Det är helt och hållet upp till dig själv. Vissa kanske vill lära sig mer om hundar på en mera professionell nivå och kanske senare starta eget med egna privatlektioner eller kurser. Det avgör du själv.

Måste jag hålla föredrag för stora grupper människor?
Nej. jag vill undvika den vanliga skolkänslan som bara skapar prestationsångest hos många. Vid de fysiska träffarna har vi teori. På teorilektionerna får ni ibland arbeta i grupper och gemensamt redovisa vad ni kommit fram till. Under de praktiska övningarna med hundar får ni all hjälp av Elinor som ni vill ha och det är inget ni måste redovisa för resten av kursdeltagarna. Under utbildningen som är på distans kommer ni att få skicka in uppgifter via mail och telefon som jag går igenom och kontakten sker alltså bara med mig.  Jag var själv oerhört nervös inför redovisningar i skolan och anser att detta ska man inte tvinga på någon. När personen är redo och vet vad han/hon ska tala om är det så oerhört mycket lättare och det får ta den tid det tar för var och en av er. När man kan mest om ett ämne är det lättare och jag ska se till att ni får väldigt bra kunskaper i ämnet hund, för att senare kunna lära andra hundägare som på kurserna mest brukar bestå av nyblivna hundägare.

Måste jag närvara på de fysiska träffarna och hur många är dem?
Jag vill helst att man är med på den första träffen, eftersom vissa övningar måste jag visa praktiskt. Resten av träffarna blir online.  Se datumen ovan.

Var kommer de fysiska träffarna att vara?
I Stockholm, i Tullinge.

Får jag ta med en egen hund på de fysiska träffarna?
Nej, tyvärr går det inte detta år. Vi kommer att vara i en lokal för teoriträffarna och där är inte hundar tillåtna. En större lokal har hyrts eftersom det är en pandemitid. Tidigare kunde vi vara i en mindre lokal där hundar var tillåtna.  Alla övriga djur och barn mår bättre av att stanna hemma.

Klicka här för att betala via KLARNA!

Vad sägs om utbildningen?

 

 

Alfred

Har gått instruktörsutbildningen med Ellinor som instruktör/utbildare. Det är få inom hundvärlden som är så pass engagerade i sina elever, få som är så humana och få som är så pass prestigelösa som Ellinor är.
Riktigt bra 👏👏

Sara Persson

Om ni funderar på att utbilda er till hundinstruktörer så har ni hittat rätt!

Så otroligt pedagogisk, empatisk och lyhörd. Superfin stöttning under hela utbildningstiden, så tacksam att jag hittade just Elinors utbildning 👌

Kajsa Hasselström Schmidt

Jag kan inte uttrycka hur tacksam och glad jag är över att ha gått hundtränarutbildningen hos Elinor på Hundtjänsten. Denna utbildning har verkligen förändrat mitt liv och min syn på hundträning. 🐾

Elinor som är så kunnig och delar generöst med sig av sina djupa insikter och erfarenheter. Kursinnehållet var välstrukturerat och täckte allt från grundläggande lydnad till avancerade träningsmetoder. Varje lektion var en ögonöppnare och fylld med aha-upplevelser. 📚✨

Om du funderar på att utbilda dig till hundtränare kan jag varmt rekommendera Hundtjänsten Sverige.

Markus Tenglund

Otroligt pedagogisk och empatisk människa. Rekommenderar alla som går i tankarna att utbilda sig inom hund att gå hennes hundinstruktörsutbildning, här får du alla redskap du behöver och kommer trivas varje sekund!

Markus Tenglund

Ulrika Ekengren

Har gått instruktörsutbildningen och är precis färdig. Elinor är oerhört kunnig och väldigt proffsig både som instruktörslärare och instruktör på sina kurser för hundägare. Kan varmt rekommendera Hundtjänsten och Elinor. Ni kommer garanterat bli supernöjda oavsett om ni funderar på att bli instruktörer eller lugna och trygga hundägare.

Julia Ahlman

Har precis gått klart utbildningen hundinstruktör, och rekommenderar starkt att gå den utbildningen, jag fick lära mej så mycket. Elinor är en mycket lättsam och kunnig person

Caroline Nordström

Denna utbildning är precis vad som behövs just nu då många av de gamla tankesätten kring hundägandet tyvärr lever kvar. Det är viktigt att fortsätta sprida kunskapen om det positiva inlärningssätten. Kursen ger dig allt du behöver för att kunna hjälpa dina elever, att med positiva metoder lära in vardagslydnad, hantering, skötsel och förståelse på ett mycket pedagogiskt sätt. Elinor är en fantastisk lärare och besitter en mycket stor kompetens rörande hundars beteende. Hjälpen är aldrig långt borta och man får jättebra support när/om man kört fast. Jag kan bara varmt rekommendera denna utbildning!!

Katja Penzada f.d. Pennanen

Har gått många kurser för Elinor på Hundtjänsten under flera års tid, valpkurser, fortsättningskurser, lydnadskurs och har också gått hundinstruktörsutbildning för egen del. Alla kurser och utbildningar har varit riktigt riktigt bra, Elinor ser alltid till alla individers olika behov och gör det lätt för oss alla (både fyrbenta och tvåbenta) att utvecklas genom moderna positiva inlärningsmetoder som gör kurserna riktigt roliga och mycket givande för både hund och ägare.

Catarina Riber

Jättegivande kurs med öppet i tak (gick hundinstruktörs utbildningen). Roliga diskussioner med övriga och kul att få reflektera högt och lågt om olika träningsmetoder, beteenden etc.

Maria Nyberg

Jag har både gått hundkurser och hundinstruktörsutbildningen och jag är supernöjd.
Elinors sätt att arbeta med hundar och ägare är verkligen rätt sätt till en framgångsrik och sund relation mellan hund och människa.
Jag ville också lära mig det här och jag valde att gå instruktörsutbildningen. När jag nu själv har kurs ser jag att det funkar, och hund och ägare lär tillsammans på ett helt fantastiskt sätt. Lyckan att se en stolt ägare och en lycklig hund är det bästa som finns.
Tack Elinor för allt jag lärt mig av dig!

Maria Gustafsson

Kan varmt rekommendera hundinstruktörutbildningen. Har lärt mig så mycket tack vare Elinor som har många års erfarenhet av att utbilda både hundägare och nya instruktörer.

Camilla Karlsson

Jag började med att köpa valpkursen online för att se hur den var, innan jag bestämde mig för att välja just Hundtjänsten för att utbilda mig till Hundinstruktör. Väldigt bra kurs och utbildningen var också himla bra. Rekommenderas starkt!