valpkurs södra Stockholm
Hundinstruktörsutbildning 

Vill du bli hundinstruktör och hålla egna kurser för hundägare där fokus är på individen, glädjen och tryggheten? Där vi ser hunden som en tänkande, kännande familjemedlem?

 • Yrkesutbilding för hund är en djungel. Hur ska man välja rätt? Vi vågar lova att denna utbildning kommer att ge dig massor med den kunskap som krävs för att bli en av de bästa hundtränarna.  Just ”bästa” är såklart baserat på individuellt tyckande. Vill du träna hundar som egna individer, med eget känsloliv och fokus på hundens bästa – då har du hamnat rätt! En hundinstruktör har i vårt tycke en stor ansvarsroll att hunden mår bra och utifrån det utbilda ägarna i det de behöver kunna för att få en väl fungerande hund.
 • Elinor startade 1999 som hundinstruktör (på rasklubb och brukshundsklubbar) och har bedrivit eget företag under namnet Hundtjänsten sedan 2006. Vi lovar er att det ni kommer att få lära er på denna yrkesutbildning är det som verkligen är värt att veta ute i det verkliga livet som hundinstruktör! Det är kvalité och inte kvantitet på antalet studietimmar som gör er till en bra instruktör. Det man absolut lär sig allra mest av är praktisk erfarenhet, eftersom man inte kan läsa sig till allt.
 • Hundinstruktörsutbildningen innehåller 5-6 st fysiska träffar, resten är egna studier som man gör hemifrån och skickar in till oss. Denna yrkesutbildning om hund passar dig som vill studera i din egen takt. Förutom kunskap om hundar får du även lära dig en hel del om den du ska utbilda – människan.Detta och mycket mera ingår i kursen:
 • Etologi & Kynologi (raskunskap, hundens språk och beteende m.m.)
 • Psykologi
 • Pedagogik
 • Metodik (kursplanering m.m.)
 • Didaktik
 • Praktisk träning med hundar
 • Coachning

För att bli en bra hundinstruktör så krävs det erfarenhet och praktiskt arbete, men alla börjar vi någonstans! Man blir aldrig någonsin fullärd i ämnet hund, men vi kommer att göra vårt allra bästa för att ni som går utbildningen är väl redo för verkligheten som hundinstruktör när ni fullföljt utbildningen.

Vårt mål med denna utbildning är att medverka till ökad förståelse mellan hundägare och deras hundar, för att på så sätt få flera hundar och hundägare att må bättre. Det ska vara roligt att ha hund!

Vi tillhandahåller schema, kursinnehåll, studieförslag – men det är DU som bestämmer takten! När det gäller litteraturen så består kursen av tre st utskick som mailas till er. De skickas ut vartefter den föregående delen blivit godkänd (förutom den första).

Utbildningslängd
Individuell

Intyg & diplom
Efter avslutad och godkänd utbildning erhåller du ett intyg samt ett diplom, som visar att du genomfört din utbildning hos Hundtjänsten. Du blir s.k. certifierad hundinstruktör.

Investering 20 000 kr
Administrationsavgifter, intyg och diplom ingår, samt moms.

All kurslitteratur är på svenska och kan lånas på bibliotek eller köpas i bokhandel.

 

Frågor? Se vanliga frågor längst ner på sidan! Hör av dig om din fråga inte finns med där!

 

 • Vill du förmedla att det är roligt att träna hund och vill du själv hålla kurser där fokus ligger på tryggheten vid all typ all inlärning (för både ägaren och hunden)?  Jag har själv gått kurser där man känt sig illa till mods och varit rädd för att göra fel. Detta klimat gynnar varken hund eller ägare, så det är väldigt viktigt för mig att du som söker har samma inställning. Det ska vara högt till tak och kursdeltagaren ska inte behöva vara rädd för att ställa ”dumma frågor”.

 

 • Framgång i hundträning nås inte enbart av en enda metod, utan som hundtränare måste du kunna vara flexibel och ha den kunskap som krävs för det. Allt är inte svart eller vitt, utan man får anpassa sig efter individen. Att säga att det är fel på hunden om han/hon inte klarar en övning är otänkbart här! Då är det vi som får tänka ut ett annat sätt att agera för att nå önskat resultat.

 

 • Kvalitet före kvantitet är väldigt viktigt här. Har du för många deltagare på en kurs, hinner du inte se alla individer och vad de behöver hjälp med. Som mål har vi att hundägaren får en bra relation med sin hund som håller livet ut och för att kunna ge individuella råd krävs få deltagare/kurs.

 

 • Man kan inte läsa sig till allt i ämnet hund, det allra mesta lär man sig genom praktisk erfarenhet. Praktisk träning ingår som en del i kursen och har du erfarenhet av olika typer av hundar innan utbildningen är det en stor fördel.Datum för fysiska träffar: 25 mars, 29 april och 20 maj 2018.
  Plats: Stockholm, Solna. 

 

Hundtjänsten tar in elever nu jan/feb 2018! Maila info@hundtjansten.se och berätta om dig själv!

Mycket varmt välkomna med er anmälan!

För mer information om instruktörsutbildningen klicka på länken nedan:

Utbildning

 

Lärare/handledare är Elinor Lindmark – Hundtjänsten. Alla fysiska träffar sker i Stockholmsområdet.

Vanliga frågor:
Måste jag hålla kurser direkt efter utbildningen?
Det är helt och hållet upp till dig själv. Vissa kanske vill lära sig mer om hundar på en mera professionell nivå och kanske senare starta eget med egna privatlektioner eller kurser. Det avgör du och inte vi.

Måste jag hålla föredrag för stora grupper människor?
Nej. Vi vill undvika den vanliga skolkänslan som bara skapar prestigeångest hos många. Vid de fysiska träffarna har vi teori och praktik. På teorilektionerna får ni arbeta i grupper och gemensamt redovisa vad ni kommit fram till. Under de praktiska övningarna med hundar får ni all hjälp ni vill ha av oss och det är inget måste att redovisa detta för resten av kursdeltagarna. Under utbildningen som är på distans kommer ni att få skicka in uppgifter via mail som jag går igenom och kontakten sker alltså bara med mig.  Jag var själv oerhört nervös inför redovisningar i skolan och anser att detta ska man inte tvinga på någon. När personen är redo och vet vad han/hon ska tala om är det så oerhört mycket lättare och det får ta den tid det tar för var och en av er. När man kan mest om ett ämne är det lättare och vi ska se till att ni får väldigt bra kunskaper i ämnet hund, för att senare kunna lära andra hundägare som på valp- och unghundskurser mest brukar bestå av nyblivna hundägare.

Måste jag närvara på de fysiska träffarna och hur många är dem?
Ja, det måste du. Vi ser till att datumen passar er och är det så att du missar någon gång, har du möjlighet att ta igen det senare. Vi bokar in tre stycken träffar och om det visar sig att vi behöver en till träff, så bokar vi in den sedan. Preliminära datum är: 25 mars, 29 april och 20 maj 2018.

Var kommer de fysiska träffarna att vara?
I Stockholm; Solna och Tullinge.

Får jag ta med en egen hund på de fysiska träffarna?
Ja, det får du – under förutsättningen att han/hon inte stör lektionerna. Hundar är hundar så självklart förväntar vi oss inte statyer som ligger knäpptysta i flera timmar. Däremot kan det bli svårt om du har en hund som gör utfall mot andra hundar i lokalen eller som skäller mycket.