Hundinstruktörsutbildning 20% RABATT just nu!
Nu behövs empatiska hundinstruktörer som använder evidensbaserade metoder mer än någonsin! Se gärna tidigare elevers utlåtande längre ner på sidan.
Vill du bli en hundinstruktör som sätter stort värde på hur hunden upplever träningen och som tränar belöningsbaserat? Då är du välkommen! Skriv ett mail och berätta om dig själv till elinor@hundtjansten.se
Vill du bli hundinstruktör och hålla egna kurser för hundägare där fokus är på individen, glädjen och tryggheten? Där vi ser hunden som en tänkande, kännande familjemedlem?
Vad sägs om utbildningen?
- Yrkesutbilding för hund är en djungel. Hur ska man välja rätt? Jag vågar lova att denna utbildning kommer att ge dig massor med den kunskap som krävs för att bli en av de bästa hundtränarna. Just ”bästa” är såklart baserat på individuellt tyckande. Vill du träna hundar som egna individer, med eget känsloliv och fokus på hundens bästa – då har du hamnat rätt! En hundinstruktör har i mitt tycke en stor ansvarsroll att hunden mår bra och utifrån det utbilda ägarna i det de behöver kunna för att få en väl fungerande hund, utifrån ett holistiskt perspektiv.
- Elinor startade 1999 som hundinstruktör (på rasklubb och brukshundsklubbar) och har bedrivit eget företag under namnet Hundtjänsten sedan 2005. Jag lovar er att det ni kommer att få lära er på denna yrkesutbildning är det som verkligen är värt att veta ute i det verkliga livet som hundinstruktör! Det är kvalité och inte kvantitet på antalet studietimmar som gör er till en bra instruktör. Det man absolut lär sig allra mest av är praktisk erfarenhet, eftersom man inte kan läsa sig till allt.
- Förutom hundkunskapen och erfarenheten av att hålla hundkurser i över 20 år, så har Elinor även en bakgrund som språklärare. Pedagogiken som krävs för att nå fram till hundägare och skapa trygga, givande och inspirerande lektioner är en stor del av denna utbildning. Den pedagogiska utbildningen har Elinor fått från Umeå Universitet, Absolute Dogs och The School of Canine Science, samt alla kursdeltagare genom åren. Hundtjänsten Sverige fyller 20 år 2025, vilket innebär erfarenheter av tusentals elever under denna tid.
- Hundinstruktörsutbildningen innehåller 4-5 träffar, resten är egna studier som man gör hemifrån och skickar in. Denna yrkesutbildning om hund passar dig som vill studera i din egen takt. Det är meningen att man ska kunna jobba heltid och samtidigt kunna genomföra utbildningen vid sidan av sitt arbete. Förutom kunskap om hundar får du även lära dig en hel del om den du ska utbilda – människan. Detta och mycket mera ingår i kursen:
- Etologi & Kynologi (raskunskap, hundens språk och beteende m.m.)
- Psykologi
- Pedagogik
- Metodik (kursplanering m.m.)
- Didaktik
- Praktisk träning med hundar
- Coachning
För att bli en bra hundinstruktör så krävs det erfarenhet och praktiskt arbete, men alla börjar vi någonstans! Man blir aldrig någonsin fullärd i ämnet hund, men jag kommer att göra mitt allra bästa för att ni som går utbildningen är väl redo för verkligheten som hundinstruktör när ni fullföljt utbildningen.
Mitt mål med denna utbildning är att medverka till ökad förståelse mellan hundägare och deras hundar, för att på så sätt få flera hundar och hundägare att må bättre. Det ska vara roligt att ha hund!
Hundtjänsten tillhandahåller schema, kursinnehåll, studieförslag – men det är du som bestämmer takten under ett år. Kursen består av våra fysiska träffar som även kan läggas online, tre st utskick med uppgifter som mailas till er och praktiska övningar med projekthundar. De skickas ut vartefter den föregående delen blivit godkänd (förutom den första uppgiften som kommer när din betalning kommit in). Utbildningen avslutas med ett teoretiskt prov som du får göra hemma i lugn och ro.
Praktik
Om du bor i Stockholm är du hjärtligt välkommen att gå praktik hos mig. Om du bor någon annan stans får du själv ordna praktikplats hos någon hundinstruktör som tränar belöningsbaserat.
Plats: Stockholm, Tullinge.
Datum för träffar med teori för VT 2025: 23 februari, 23 mars, 27 april och 25 maj. Samtliga dagar kl. 13.00-16.00. Reservdatum 29 juni ifall vi behöver mera tid eller om jag råkar bli sjuk. Första träffen och tredje träffen blir fysisk, resten online. Tre platser kvar!
Datum för träffar med teori för HT 2024: 31 augusti, 29 september, 27 oktober och 24 november. Samtliga dagar kl. 13.00-16.00. Reservdatum 15 december ifall vi behöver mera tid eller om jag råkar bli sjuk. Första träffen blir fysisk, resten online. Fullbokad.
_____________________________________________________________________________________________________
Vill du säkra en plats till nästa utbildning; maila elinor@hundtjansten.se
Utbildningslängd
Under ett år får du coachning och har den tiden på dig att slutföra alla uppgifter. Du kan bli klar på kortare tid, du bestämmer själv. Du kan börja så snart du anmäler dig till utbildningen med litteraturen.
Intyg & diplom
Efter avslutad och godkänd utbildning erhåller du ett intyg/ett diplom, som visar att du genomfört din utbildning hos Hundtjänsten. Du blir s.k. certifierad hundinstruktör och behörig att genomföra valpkurser, unghundskurser, allmänlydnads- och vardagslydnadskurser. Du blir även behörig att genomföra s.k. temakurser såsom inkallningskurser, koppelkurser och aktiveringskurser.
Investering 20 000 kr – delbetalning via KLARNA om så önskas, då är priset 21 000 kr p.g.a. KLARNAs avgifter. Länk till KLARNA finns längst ned på sidan, men innan du klickar där – skriv ett mail och berätta om dig själv till elinor@hundtjansten.se När du har fått svar om att du har antagits till utbildningen går du vidare till KLARNAs länk.
Administrationsavgifter, intyg och diplom ingår, samt moms.
All kurslitteratur är på svenska och kan lånas på bibliotek eller köpas i bokhandel.
Frågor? Se vanliga frågor längst ner på sidan! Hör av dig om din fråga inte finns med där!
- Vill du förmedla att det är roligt att träna hund och vill du själv hålla kurser där fokus ligger på tryggheten vid all typ all inlärning (för både ägaren och hunden)? Jag har själv gått kurser där man känt sig illa till mods och varit rädd för att göra fel. Detta klimat gynnar varken hund eller ägare, så det är väldigt viktigt för mig att du som söker har samma inställning. Det ska vara högt till tak och kursdeltagaren ska inte behöva vara rädd för att ställa ”dumma frågor”.
- Framgång i hundträning nås inte enbart av en enda metod, utan som hundtränare måste du kunna vara flexibel och ha den kunskap som krävs för det. Allt är inte svart eller vitt, utan man får anpassa sig efter individen. Att säga att det är fel på hunden om han/hon inte klarar en övning är otänkbart här! Då är det vi som får tänka ut ett annat sätt att agera för att nå önskat resultat.
- Kvalitet före kvantitet är väldigt viktigt här. Har du för många deltagare på en kurs, hinner du inte se alla individer och vad de behöver hjälp med. Som mål har vi att hundägaren får en bra relation med sin hund som håller livet ut och för att kunna ge individuella råd krävs få deltagare/kurs.
- Man kan inte läsa sig till allt i ämnet hund, det allra mesta lär man sig genom praktisk erfarenhet. Praktisk träning ingår som en del i kursen och har du erfarenhet av olika typer av hundar innan utbildningen är det en stor fördel.
Hundtjänsten tar in elever nu för VT 2025! Maila elinor@hundtjansten.se och berätta om dig själv!
Mycket varmt välkomna med er anmälan!
OBS! Om du inte får någon bekräftelse på din anmälan via mail, kika först i din skräpkorg eftersom mailet kan ha hamnat där! Hittar du inget mail så kontakta mig på tel: 0709570660! Vänligen lägg till elinor@hundtjansten.se i din adressbok för att säkerställa att du får e-post från Hundtjänsten!
Lärare/handledare är Elinor Lindmark – Hundtjänsten Sverige. Alla fysiska träffar sker i Stockholmsområdet.
Vanliga frågor:
Måste jag hålla kurser direkt efter utbildningen?
Det är helt och hållet upp till dig själv. Vissa kanske vill lära sig mer om hundar på en mera professionell nivå och kanske senare starta eget med egna privatlektioner eller kurser. Det avgör du själv.
Måste jag hålla föredrag för stora grupper människor?
Nej. jag vill undvika den vanliga skolkänslan som bara skapar prestationsångest hos många. Vid de fysiska träffarna har vi teori. På teorilektionerna får ni ibland arbeta i grupper och gemensamt redovisa vad ni kommit fram till. Under de praktiska övningarna med hundar får ni all hjälp av Elinor som ni vill ha och det är inget ni måste redovisa för resten av kursdeltagarna. Under utbildningen som är på distans kommer ni att få skicka in uppgifter via mail och telefon som jag går igenom och kontakten sker alltså bara med mig. Jag var själv oerhört nervös inför redovisningar i skolan och anser att detta ska man inte tvinga på någon. När personen är redo och vet vad han/hon ska tala om är det så oerhört mycket lättare och det får ta den tid det tar för var och en av er. När man kan mest om ett ämne är det lättare och jag ska se till att ni får väldigt bra kunskaper i ämnet hund, för att senare kunna lära andra hundägare som på kurserna mest brukar bestå av nyblivna hundägare.
Vad händer om jag inte blir klar på ett år?
Jag är inte omöjlig och förstår att livet kan innebära svårigheter som gör att man inte kan bli klar i tid. I så fall får man ytterligare ett år på sig, men eftersom man då upptar en plats på nästa utbildning får man betala halva utbildningsavgiften.
Måste jag närvara på de fysiska träffarna och hur många är dem?
Jag vill helst att man är med på den första träffen, eftersom vissa övningar måste jag visa praktiskt. Resten av träffarna blir online. Se datumen ovan.
Var kommer de fysiska träffarna att vara?
I Stockholm, i Tullinge.
Får jag ta med en egen hund på de fysiska träffarna?
Nej, tyvärr går det inte detta år. Vi kommer att vara i en lokal för teoriträffarna och där är inte hundar tillåtna. Alla övriga djur och barn mår bättre av att stanna hemma.
Klicka här för att betala via KLARNA!
Vad sägs om utbildningen?